fbpx

StudentCar autodelen

nl Dutch

Autodelen en tegelijk groen bezig zijn!

StudentCar beschouwt het als een belangrijke taak om studenten vroegtijdig kennis te laten maken met het innovatieve en duurzame concept autodelen. De studenten staan aan het begin van hun carrière als automobilist en zullen in de nabije toekomst de keuze tussen een eigen auto of een deelauto gaan maken. StudentCar wil studenten de voordelen van autodelen laten ervaren tijdens een periode in hun leven dat zij nog niet het geld hebben om een eigen auto te bezitten. Op deze manier hopen wij dat de Young Professionals van morgen hun beslissing om een eigen auto te rijden, zo lang mogelijk uitstellen of er zelfs helemaal vanaf zien. Dit is een belangrijke eerste stap op weg naar het veranderen van de huidige cultuur waarin elke Young Professional een eigen auto bezit of krijgt aangeboden van hun werkgever. Wanneer de studenten autodelen zeer positief ervaren hebben tijdens hun studententijd, zullen zij in de toekomst tegen hun werkgever zeggen: `Doe mij maar een abonnement voor het openbaar vervoer in combinatie met een abonnement voor een deelauto.

Momenteel klinkt dit nog onrealistisch in de oren, maar onderzoek heeft aangetoond dat hoger opgeleide mensen zeer positief zijn over het concept autodelen en hieraan zeker deel willen nemen in de toekomst. Zij zijn bereid om een duurzame levensstijl te ontwikkelen. StudentCar wil een mentaliteitsverandering tot stand brengen en een duurzame levensstijl ondersteunen.

Ander onderzoek heeft aangetoond dat elke gedeelde auto 10-15 privé auto’s vervangt! Minder auto’s in de stad betekent minder benodigde parkeerplekken en meer ruimte voor groene gebieden. En minder auto’s op de weg betekent minder verkeersopstoppingen! Dat is iets waar wij allen van profiteren; het milieu, de economie en de automobilist zelf.

StudentCar maakt gebruik van Smart ForFour’s om onze groene missie extra kracht bij te zetten. Op het ogenblik is de Smart ForFour één van de meest milieuvriendelijke auto’s in de wereld met een Co² uitstoot van slechts 96 – 108 gr/km en een brandstofverbruik van 4,7 – 4,2 l/100 km. De Smart ForFour heeft daarom een A-label voor energie efficiënte auto’s. De studenten die zich een eigen auto kunnen veroorloven hebben veelal oude, minder zuinige en meer verontreinigende auto’s. Door hen een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief te bieden, hopen wij hen te overtuigen om op schonere, groenere en goedkopere StudentCars over te schakelen.

Wij zijn zeer trots dat we het Rotterdam Climate Initiative mogen ondersteunen in hun missie om de CO² uitstoot in Rotterdam terug te dringen. De doelstelling van StudentCar is te helpen bij het verminderen van de CO² uitstoot van één van de grootste werkgevers van de stad Rotterdam: de Erasmus Universiteit.

Wil je klant worden bij StudentCar klik hier.

SUBMENU
ALLEEN MAAR VOORDELEN!
  • Geen maandelijks abonnement
  • Geen eigen risico
  • Altijd de laagste prijs
  • Niet rijden, niet betalen
  • Contract direct opzegbaar
  • Airco in alle auto’s
Scroll to top